Skådespelare och andra medverkande

Bertil Goldberg (text o musik)

Bertil Goldberg bodde i Halmstad i nästan ett halvår våren och sommaren 1981 och jobbade då på Radio bertilHalland.
Den sommaren fick han också göra sitt hittills enda ”Sommar”-program, vilket på den tiden sändes i P3.
Sen flyttade han till Stockholm och genomgick Dramatiska Institutets utbildning till radioproducent, vilket ledde till jobb på dåvarande Riksradion och egna serier som ”Boogie”, ”Kabarevy” och”NattiNatti” (tillsammans med Kjell Dabrowski, ännu en boråsare som flyttat till Stockholm).
Åttiotalets radiokarriär avslutades med att regissera och skriva musiken till radioteaterserien ”Liftaren Guide till Galaxen”.
Bertil Goldberg var med och startade SUCK – Stand Up Comedy Klubben – 1988 och blev sedan verksam som producent för stå upp-komik under nittiotalet, bl a som medlem i redaktionen för TV-serien ”Släng dej i brunnen”.
Långt tidigare, på sjuttiotalet, bodde han i Göteborg, där han var med och startade musikgruppen Nynningen, vilken också samarbetade en hel del med Nationalteatern.
Bertil Goldberg var bl a med i Tältprojektet 1977, som framförde musikteaterpjäsen ”Vi äro tusenden” och han deltog sedan i Nationalteaterns turné med ”Rockormen” 1978-79, tillsammans med bl a Björn Holmgren som också medverkade i dessa projekt.
Efter att under nittiotalet mest ha skrivit kontrakt, fakturor och pressmeddelanden har Bertil Goldberg under nollnolltalet ägnat sej åt att utforska sin kreativa sida.
Han bearbetade Mikael Wiehes musikal ”Dåliga mänskor”, i en stockholmsversion som dock inte spelades i Stockholm utan i Kalmar.
”Fett” är den första musikal Bertil Goldberg skrivit helt på egen hand. Nästan.
Nog är det som att en cirkel slutits när musikalen ”Fett” sätts upp i Halmstad denna höst.
Och efter några kraftfullt genomförda bantningskurer genom decennierna så är Bertil Goldbergs matchvikt densamma idag som för 28 år sedan.